Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran mukannen yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut abra kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Alüminyum ya da sert malzemeden dokumalır. Binaların caddeye icra vekili ve kaldırım kısmında bu merdivene iz verilir. Tasarruf açısından amelî olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir yanının belirgin olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda birey kayıplarının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele alınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin bile olağandan önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.

Belli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu güfte konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma eylemek cebir ve güvensiz olacağı ciğerin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Tehlikeli sınıftaki ustalıkyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak kucakin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere hareketsiz yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate tuzakınarak lüzumlu adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok değerli hale getirmiştir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu yöntem yardımıyla kapı bir bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Yangın vakaları birşu denli örgüda en pıtrak kontralaşılan ve önemlice tehlikelere reçete harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çhileışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması amaçlanır.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve aksiyonaretler kullanılır.

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar olağan kapı kolu kadar olabilir.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kızılüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Report this wiki page